אתגר מורכב במרחב הציבורי: תושבים בבת ים מלינים על תופעת דרי הרחוב

אהבתם? שתפו...

אתגר מורכב במרחב הציבורי: תושבים בבת ים מלינים על תופעת דרי הרחוב

שיח ער עולה בימים האחרונים בקבוצות התושבים בבת ים, סביב התמודדות העיר עם תופעת חסרי הבית ושתיית אלכוהול במרחב הציבורי.

הדיווחים מתרכזים בעיקר באזורים הומי אדם, כמו מתחם הפסאז' ברחוב רוטשילד ואזור המצבה. התושבים מביעים דאגה מהמראות הקשים של לינה על מדרכות והתגודדויות בסמוך לבתי קפה, ומציינים כי הדבר פוגע בתחושת הנוחות והביטחון האישי במהלך השיטוט בעיר.

 

> "המצב במרכז העיר לא נעים עבור המשפחות והתושבים," מסבירה אחת התושבות. "אנחנו אוהבים את העיר ורוצים להרגיש בטוחים במרחב הציבורי שלנו."

 

בין מצוקת התושבים למגבלות החוק

ההתמודדות עם תופעת דררי הרחוב – שביניהם גם נתינים זרים – מציבה אתגר מורכב במיוחד. גורמים מקצועיים משבירים כי ידן של הרשויות ושירותי הרווחה כבולה לעיתים קרובות: החוק בישראל מגן על זכויות הפרט ואינו מאפשר פינוי בכוח של אדם מהרחוב, אלא אם כן מדובר בעבירה על החוק או בסכנה ברורה ומיידית.

הפער בין השאיפה לשמור על איכות חיי התושבים לבין המגבלות המשפטיות והרגישות החברתית הנדרשת, הופך את הנושא לסוגיה מורכבת שאין לה פתרונות קסם מיידיים.

 

 

 

פרסומת

בית ספר למחול

אהבתם? שתפו...

חדשות ועדכונים

כללית
חנות חיות - pet vibe

נשארים מעודכנים

הרשמו לקבלת עדכונים

 

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

להצטרפות לקבוצה לחצי כאן

אנחנו ברשתות החברתיות
דוקטור סיון
גורילה
כל הזכויות שמורות © 2017 אמהות מבת-ים