"קראחנה" בחוף בת ים: המסיבות הפיראטיות שהפכו את חיי התושבים לסיוט מתמשך

אהבתם? שתפו...

"קראחנה" בחוף בת ים: המסיבות הפיראטיות שהפכו את חיי התושבים לסיוט מתמשך

"היידה קראחנה! מסיבות טראנס כל הלילה על החוף… מכוניות עם מוזיקה רועשת… השחתת פחי אשפה… זה קורה כל לילה".

מאחורי המילים הציניות האלה ששיתף תושב האזור, מסתתרת מציאות כואבת של מאות משפחות, ילדים ומבוגרים שלא מצליחים לעצום עין. החופים שלנו הפכו לשטח הפקר.

 

מסיבות פיראטיות ורעש מטורף

זה לא אירוע מאורגן ולא פסטיבל חוקי – זו אנרכיה מספרים תושבי האזור. מדי לילה מגיעים לחוף קבוצות של בליינים, פותחים בגאז'ים של מכוניות, ומפעילים מערכות הגברה בעוצמות מטורפות עם מוזיקה מכל הסוגים ומכל המדינות. הרעש והרעידות של הבאסים חודרים דרך החלונות של הבניינים הסמוכים, ומייצרים "לילות לבנים" בכפייה לתושבים שרק רוצים לישון לפני יום עבודה או לימודים.

 

הזוהמה של הבוקר שאחרי

ואם הסבל של הלילה לא מספיק, הבוקר מביא איתו מטרד נוסף. המסיבות האלה משאירות אחריהן הררי אשפה. המצב מחמיר כאשר אוספי בקבוקים שמגיעים למקום הופכים ומפזרים במכוון את פחי האשפה ברחוב ובחוף כדי למצוא פחיות, ומשאירים שובל של זוהמה, ריח נורא ופגיעה קשה במראה של העיר.

אנחנו לא נגד שמחה, ולא נגד בילויים בים. אבל הים הוא של כולם, והשכונות שלנו הן לא מועדון לילה פתוח.

המצב הנוכחי הוא פגיעה אנושה באיכות החיים הבסיסית ביותר של תושבי בת ים. הכתובת נמצאת על הקיר (ובקבוצות הוואטסאפ), והתושבים דורשים פתרון מיידי: אכיפה נוקשה של העירייה והמשטרה, קנסות כבדים למרעישים, והחזרת השקט והניקיון לחוף.

הצד השני: "אנשים מבוגרים ואחראים, תפסיקו להיות ממורמרים"

 

​אל מול התלונות של התושבים המתוסכלים, קמו ברשת לא מעט קולות שמגנים על המסיבות הללו בחירוף נפש וטוענים שמדובר באווירה מעולה. "אני באמת לא מבינה מה שורף?", תהתה אחת הגולשות, "קשה לאנשים לראות שאחרים נהנים. אני אישית הייתי שם, אחלה אנשים בוגרים ואחראים שמגיעים עם הילדים, באים לשמוח ולא מפריעים לאף אחד. המסיבה על החוף, רחוק מהמגורים, וזה בכלל לא בשעות הלילה. תפסיקו להיות ממורמרים". גולשים אחרים תקפו את המלינים בטענה שהם "צנונים יבשים ומרובעים שצריכים לפתוח חיים וללכת למסיבת טבע", ואף ציינו כי מדובר בכלל באזור מבודד של חול וסלעים, ללא מציל או ברזייה, כך שהמוזיקה מול השקיעה רק נותנת אווירה כיפית. "וואללה, הייתי מצטרפת בכיף, יש יותר טוב משמח בלב?", סיכמה תושבת אחרת, בעוד גולש נוסף חרץ: "מי שהעלה את הפוסט הזה הוא מסוג התושבים שכל מה שזז – ישר מתקשר להגיש תלונה".

 

הסרטון והתמונה בפוסט/כתבה פורסמו והופצו ברבים ללא ציון שם הצלם/ת. ניתן לפנות אלינו להוספת קרדיט.

שימוש לפי סעיף 27 א'.

 

 

פרסומת

ויקטורי

אהבתם? שתפו...

חדשות ועדכונים

מטעמי הים התיכון
עינב לוי

נשארים מעודכנים

הרשמו לקבלת עדכונים

 

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

להצטרפות לקבוצה לחצי כאן

אנחנו ברשתות החברתיות
עינב לוי
כללית
כל הזכויות שמורות © 2017 אמהות מבת-ים