​"זה לא החוף של אמא שלהם": הזעם בבת ים על הפסולת בחוף – והפתרון המפתיע שמוצע ⛱️

אהבתם? שתפו...

​"זה לא החוף של אמא שלהם": הזעם בבת ים על הפסולת בחוף – והפתרון המפתיע שמוצע ⛱️

 

תמונות וסרטונים הבוקר בחופי בת ים מציגות תמונה עגומה: זבל, פלסטיק ושאריות אוכל שנשארים על החול, לצד תופעה הולכת וגברת של מזיקים בטיילת.

 

פוסט זועם של תושבת העיר הצית דיון נוקב ברשתות החברתיות – האם הפתרון היחיד הוא ענישה קשה, או מדובר בבעיה תרבותית עמוקה יותר?

מדי בוקר, תושבים רבים שמגיעים ליהנות מחוף הים בבת ים נתקלים במראה לא נעים: כמויות רציניות של אריזות מזון, פלסטיקים ופסולת המכסים את החול, מטרים ספורים מפחי האשפה. הפעם, הזעם הציבורי שבר שיא בעקבות פוסט נוקב שפרסמה נטשה בכר.

> "חוף הים בבת ים הוא לא המזבלה הפרטית של אף אחד!" כתבה בכר. "כמויות רציניות של זבל נשארות זרוקות על החול. כשהזלזול פוגע בכולנו, הסברה כבר לא מספיקה – הגיעה השעה לחוקק הצעת חוק עירונית למתן קנסות משמעותיים. רק אכיפה קשוחה תביא לשינוי".

 

הפוסט זכה לגל תגובות נרחב מתושבים שחיזקו את דבריה, והצביעו על השלכות ישירות של התופעה. תושבים רבים ציינו כי מעבר לפגיעה באסתטיקה ובאיכות הסביבה, הפסולת המצטברת מובילה למטרד תברואתי חמור: "בגלל שמשאירים מזבלה, כל הטיילת מלאה בעכברושים שרצים חופשי", שיתף אחד התושבים.

 

כמו בכל דיון ציבורי, הקולות התחלקו בין קריאה לענישה ובין הצורך בפתרונות פרקטיים ותרבותיים:

 

קנסות ופגיעה בכיס: רבים הסכימו עם הקו הלוחמני של בכר וטענו כי עד שזה לא יגיע לכיס של המלכלכים, ההתנהגות לא תשתנה.

 

פתרונות יצירתיים: בין המגיבים היו שהציעו מנגנון פיקדון יוצא דופן – חיוב ערבון כספי מראש על שולחנות וציוד שמושכרים בים, שיוחזר ללקוח רק במידה ויחזיר את סביבתו נקייה.

 

תשתיות ואחריות אישית: מנגד, היו שהציעו להגדיל את כמות פחי האשפה בחוף וקראו לציבור לקחת אחריות אישית ולהביא שקיות אשפה מהבית.

 

בין אם מדובר בבעיית חינוך, בחוסר בתשתיות או בטבע אנושי – דבר אחד בטוח: לתושבי בת ים נמאס לראות את החוף שלהם הופך למזבלה, והדרישה מהעירייה להגביר את האכיפה והפיקוח הולכת וגוברת.

 

 

 

 

פרסומת

באנר - וי.איי.פרי

אהבתם? שתפו...

חדשות ועדכונים

באנר - וי.איי.פרי
דונה

נשארים מעודכנים

הרשמו לקבלת עדכונים

 

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

להצטרפות לקבוצה לחצי כאן

אנחנו ברשתות החברתיות
באנר - וי.איי.פרי
עגלת קפה
כל הזכויות שמורות © 2017 אמהות מבת-ים