מילים מתוך המדורה: ל"ג בעומר כהזדמנות לפיתוח שפתי של הילדים
ל"ג בעומר הוא הזדמנות נפלאה להעשיר את השפה של הילדים שלנו ולהשתמש בחג כפלטפורמה ללמידה מהנה ויצירתית. פעילויות חווייתיות ומשותפות יכולות להפוך את החג למקור לימוד משמעותי, במיוחד בתחום השפה והתקשורת.
הילדים נחשפים למילים חדשות בכל יום, אך חשוב להקפיד על חשיפה מותאמת ומדודה. המטרה היא לתמוך בהם ברמתם הנוכחית ולדחוף ולהעמיק מעט מעבר לכך. דוגמה פשוטה תהיה להגיב לביטויים שלהם ולהוסיף מילה או שתיים אשר מרחיבות את יכולת ההבעה של הילד. לדוגמה, אם הילד אומר "כלב קטן", תוכלו להוסיף "כן, זה כלב קטן וחמוד".
אחת הדרכים לחשוף ילדים למילים חדשות היא לנצל את הסביבה והפעילויות שהחג מציע. לדוגמה, בעת פעילות יצירתית של הכנת דגם מדורה, ניתן להקדיש תשומת לב למילים שהילדים כבר מכירים ולהוסיף מילים חדשות התורמות לרמת ההבעה והביטוי שלהם.
במהלך פעילות יצירת מדורה, תכינו יחד עם הילדים דגם של מדורה מחומרים שנמצאים בבית. זה יכול להיות דגם דו-מימדי או תלת-מימדי, תלוי בחומרים שלכם ובהעדפות הילד. לדוגמה, ענפים קטנים, מקלות אוזניים צבועים, נייר צבעוני או נוצות לדמות את האש.
בזמן היצירה, דברו על כל חלק וחלק של המדורה, מהאבנים שמסביב ועד לקרשים המהווים את בסיס המדורה והאש. הציעו לילדים לטבול את כפות ידיהם בצבעים וליצור את הלהבות. השתמשו במילים כמו "מתחת", "מעל", ו"מסביב" והסבירו את המושגים "להצית" ו"לכבות". הסבירו מושגים כגון דליקים ולא דליקים, ובחנו יחד את התגובה של חומרים שונים לאש.
לסיום סכמו את כל התהליך עם הילד. דוגמא: "קודם אספנו ענפים קטנים בגינה, הדבקנו אותם על הבריסטול ואז צבענו את הידיים בצבעים כתום צהוב ואדום בשביל האש. ואז ראינו איזה דברים דליקים ואיזה דברים מכבים אש."
באמצעות פעילות כזו, ילדיכם לא רק ייהנו מזמן איכות עם המשפחה אלא גם ירחיבו את אוצר המילים ויכולות החשיבה שלהם.
לסיכום, פעילות יצירתית בל"ג בעומר היא הזדמנות נפלאה לפתח יכולות שפה וחשיבה באופן טבעי ומהנה. זהו זמן להעשיר את הילדים תוך כדי חיבור והנאה משותפת. עודדו שיחה פתוחה ומופשטת שמזמינה חשיבה עמוקה ומשפרת את יכולות התקשורת של הילדים. הפעילות צריכה להיות כיפית ולא מאיימת, כדי שהילדים ירגישו חלק מתהליך עשיר ולא במבחן.
כתבה: ליאורה בלנקרוט , קלינאית תקשורת במכבי שירותי בריאות, מעלה אדומים.
פרסומת